KCWA
News Events

Marian Quiz 2021 Winners Announcement

On the occasion of Monthi Fest, Kuwait Canara Welfare Association (KCWA) organized online Marian Quiz for all the Mangalorean Catholics residing in Kuwait aged 10 and above between August 25 and September 8, 2021. The Quiz consisted of 15 questions on Blessed Virgin Mary to be answered by participants. At the end of quiz, KCWA received 162 entries out of which 16 participants answered all questions correctly.

To select the Top 3 Winners, a draw program was held at Salmiya and premiered on KCWA YouTube channel on 12th September 2021. President Ruth Clara Veigas thanked all participants for their active participation and encouraged non members to become a part of KCWA family and support the motto of the association. Spiritual Director Fr. Noel D Almeida rendered his spiritual message on Monthi Fest and praised the works of charity.

Three lucky winners were picked by Fr. Noel D Almeida, and they are as follows:

First Place: Ronald Martin Dsilva

Second Place: Melisha Nadia Roche

Third Place: Pearl Astra Rego

The winners will be awarded on Friday 17 September 2021.

Watch Quiz draw video on KCWA YouTube: https://youtu.be/HWSnTDmbuj4

KCWA would like to thank all the participants for their wholehearted participation. A sincere gratitude to Fr. Antony Lopez for celebrating the thanksgiving Holy Eucharist on 12th September at Holy Family Cathedral, Kuwait City and Alban for all arrangements.

The names of 16 participants who answered all questions correct are specified below :

The Answers for quiz questions are displayed below :

Q 1. The angelic greeting, the first part of the Hail Mary is taken from:
Ans.: Luke

Q 2. What is the 2nd Mystery of Light?
Ans.: The Self Revelation of Jesus at the Wedding at Cana

Q 3. The 2nd part of the Magnificat of Mary is referred to in the Catechism as:
Ans.: Song of Praise by Mary

Q 4. Virgin Mary “having completed the course of her earthly life, was assumed body and soul into heavenly glory”. dogma was defined by Pope Pius XII on:
Ans.: 1st November 1950

Q 5. What is the Immaculate Conception?
Ans.: Dogma that God preserved the Virgin Mary from the taint of original sin

Q 6. How many Marian dogmas has the Catholic Church proclaimed?
Ans.: Four

Q 7. Which Marian prayer is recorded in the Gospel of Luke?
Ans.: Canticle of Mary

Q 8. Which Catholic saint sought the help of the Virgin Mary to defeat the Albigensian heresy?
Ans.: St. Dominic de Guzman

Q 9. Which famous Marian pilgrimage site is the home of the apparitions where the Blessed Virgin appeared to Bernadette Soubirous?
Ans.: Lourdes, France

Q 10. What is the greatest title of Mary?
Ans.: Mother of God

Q 11. What is the feast day of Our Lady of Rosary?
Ans.: October 7th

Q 12. Which Bible verse shares that Mary was a virgin when she became pregnant with Jesus?
Ans.: Luke 1:26-48

Q 13. Mary gave the world the Rosary and Scapular. What did she promise to do with it?
Ans.: She will save the world

Q 14. In which Book of the Bible are these words found? “The woman is said to be clothed with the sun, the moon under her feet, and twelve stars”
Ans.: Revelation

Q 15. At what age was Mary presented in the temple?
Ans.: 3

The Managing Committee takes this opportunity to thank our sponsors and donors for their continued generosity and unwavering support towards the fund-raising campaign “We care for the uncared”.

This quiz competition and Monthi Fest event was well coordinated by Sylvia D Costa & Jinella Rodrigues and well supported by Allan D’Souza for hosting quiz online. Vice President Harry Fernandes proposed vote of thanks. Jayson D’Souza compered the winners draw program. The draw event videography was done by Allen Cardoza and edited by Website Administrator Allan D’Souza and assisted by Jeneviv D’Souza.

Related posts

Marian Quiz 2019 : Results

kcwa

Ruth Clara Veigas Elected as the President of KCWA

kcwa

KCWA Celebrates Monthi Fest 2021

kcwa

Leave a Comment