KCWA
News Events

Marian Quiz 2022 Winners Announcement

On the occasion of Monthi Fest, Kuwait Canara Welfare Association (KCWA) organized an online Marian Quiz for all the Mangalorean Catholics residing in Kuwait aged 10 and above between August 28 and September 8, 2022. The Quiz consisted of 22 questions on Blessed Virgin Mary to be answered by participants. At the end of quiz, KCWA received 212 entries, out of which we had no participant answering all questions correctly. Therefore, it was decided to select 30 participants who had answered 21 questions correct out of the total 22 questions in the quiz.

The Top 3 Winners announcement was done during the 10.45 am Konkani Mass at St. Daniel Comboni Parish, Abbassiya and the video was posted on the official Facebook page of KCWA. Public Relations Officer Alwyn Noronha compared this event and thanked all participants for their active participation. He also encouraged all the members to participate in the upcoming events of KCWA and requested the non-members to become a part of the KCWA family and support the motto of the association.

Three lucky winners were picked by Fr. Noel D Almeida, Fr Peter Cyprian Dsouza and Fr Ravi Rosario and they are as follows:

  1. Sushma Jenifer Dsouza – 2308
  2. Astrin Darrel Lobo –
  3. Allan Dsouza – 2307

The Winners were awarded on 9th September 2022.

KCWA would like to thank all the participants for their wholehearted participation.

The Answers for quiz questions are displayed below :

  1. Where was Mary’s birthplace?
    Ans : Nazareth
  2. What was the name of the angel who asked Mary to be the mother of God?
    Ans : Gabriel
  3. To which country did Mary take the Child Jesus for safety?
    Ans : Egypt
  4. Mary was present at a marriage which took place at:
    Ans : Cana
  5. The canticle Mary sang is known as:
    Ans : The Magnificat
  6. Jesus was missing at the age of twelve. Where was he found?
    Ans : In the Temple at Jerusalem
  7. “When Jesus, met with rejection, Mary stood by the Cross How can a Mother desert her Son? She’ll also stand by us.” In which hymn are these words found?
    Ans : Be with us Mary
  8. To whom did Mary declare, “I am the Immaculate Conception”
    Ans : Bernadette
  9. Which feast of Mary is a Day of obligation?
    Ans : The Assumption – 15th August
  10. The second Glorious mystery of the Rosary is:
    Ans : The Ascension
  11. At the foot of the Cross Mary was with
    Ans : John
  12. After the Ascension, the apostles went to the Upper Room to pray. Which woman was with them?
    Ans : Mary
  13. In which Book of the Bible are these words found: “…a woman clothed with the sun, with the moon under her feet and on her head a crown of twelve stars”
    Ans : Revelation
  14. “I will put enmity between you and the woman, between your seed and her seed.” To whom do these words refer?
    Ans : The Blessed Virgin
  15. How many children did Mary have besides Jesus Christ?
    Ans : None
  16. The annunciation of Mary inaugurates “______”, the time of the fulfillment of God’s promises and preparations.
    Ans : The fullness of time
  17. Which of the following titles has been applied by the Roman Catholic Church to the Blessed Virgin Mary?
    Ans : The New Eve
  18. Which of the following titles for the Blessed Virgin Mary does not appear in the Roman Catholic litany of Our Lady (the Blessed Virgin Mary)?
    Ans : Protector of the Poor
  19. Roman Catholics believe that the Blessed Virgin Mary was assumed body and soul into Heaven after her death. This dogma of the Assumption was declared by the Pope in which year?
    Ans : 1950
  20. As Simeon the Prophet foretold, Mary experienced Seven Sorrows that modern Catholics commemorate. Which of the following is not included in the list?
    Ans : The death of Elizabeth
  21. Mary is said to be descended from which character of the Old Testament through her father?
    Ans : David
  22. Which of the following is not a Marian Dogma?
    Ans : Queenship of Mary

The Managing Committee takes this opportunity to thank our sponsors and donors for their continued generosity and unwavering support towards the fund-raising campaign “Feeding the Hungry”.

This quiz competition and Monthi Fest event was well coordinated by Deepak Andrade, Jayson D Souza & Sylvia Dcosta and well supported by Allan D’Souza for hosting the quiz online.

Quiz Results Announcement Video :

Photos by : Alban D’Souza

Related posts

KCWA holds General Body Meeting(GBM March 2022)

kcwa

KCWA Cricket Cup 2019

kcwa

Travelogue Competition 2019 : Winners

kcwa

Leave a Comment